Nalazite se na stranici :: Akustička obrada prostora

Akustička obrada prostora

Akustička obrada prostora

Paralelno sa preoizvodnjom zvučnika, počeli smo i sa proizvodnjom opreme za akustičku obradu prostora. U nogućnosti smo da Vam ponudimo apsorbere, difuzoe, apfuzore... Boja, dezen, veličina i delimično oblik mogu se prilagoditi Vašim zahtevima. Pogledajte ponudu, pa nam se javite. Dogovorićemo se.

 

Akustika prostorije je jedna od najvažnijih "komponenti" u audio sistemu high-end klase. Zahvaljujući inovativnoj mehaničkoj izvedbi FINEL varijabilni apsorber je moguće prilagoditi potrebama svake prostorije okretanjem ručice na donjoj ploči uređaja.

  • Prilagodljivost akustici svake prostorije
  • Fino podešavanje "na sluh"
  • Lako uklopiv dizajn uz izbor boje

Retko koji audiofil ima privilegiju da sluša muziku u svom prostoru koji je projektovan i izveden baš za tu namenu. A
Ovi uski opsezi zvučnih učestanosti se nazvaju modovi i postoje uvek, bez obzira na veličinu i geometriju prostorije i naročito su izraženi na niskim učestanostima. Međutim, njihov intenzitet zavisi od mnogo faktora, a najviše od koeficijenta apsorpcije, tj. sposobnosti prostorije i predmeta u njoj, da zvučne talase u većoj meri upiju nego što ih odbijaju. Prosečan stambeni prostor za slušanje muzike ima koficijent apsorpcije daleko ispod potrebnog minimuma pri kom intenzitet modova nema presudan uticaj na kvalitet i neutralnost zvuka.

Jedan od načina za rešenje ovog problema je direktan i očigledan, treba povećati koeficijent apsorpcije. Draperije, tapiserije, tepisi, tapacirani nameštaj; sve to pomaže i popravlja ukupnu apsorpciju ali samo u višem delu spektra, gde modovi i inače nisu naročito velik problem. Šta više prevelika apsorpcija na višim učestanostima je nepovoljna jer prostorija deluje "gluvo" i bez živosti.

Jedino pravo rešenje je akustički tretman prostorije namenskim apsorberima. Zahvaljujući specifičnoj mehaničkoj izvedbi, frekventna zavisnost koefecijenta apsorpcije FINEL varijabilnih apsorbera, može da se podesi prema potrebi. Sve karakteristike od široko do uskopojasne apsorpcije mogu se dobiti prostim okretanjem namenske ručice na donjoj ploči uređaja.

Preuzmi katalog akustiče obrade prostora